Journalisten kan vinna
flera priser
för "frysboxen"

21 mars, 2016

Journalisten kan vinna tre av fackförbundspressens priser vid branschdagen den 21 april, bland annat Bästa avslöjande och Bästa berättande text. Två av nomineringarna gäller granskningen av Dagens Nyheters så kallade "frysbox".

I kategorin Bästa avslöjande är Johannes Nessers artikel "P3 Dokumentär görs av lågavlönade" nominerad. Övriga nominerade texter är "Klinik såg att metoden inte fungerade - stoppade operationerna i det tysta" av Michael Lövtrup i Läkartidningen och "Mysteriet med den försvunna kvalitetssnurran" av MarieLouise Samuelsson i Universitetsläraren.

I klassen Bästa berättande text har Johannes Nessers text "Bo hamnade i DNs frysbox" nominerats tillsammans med "Vem rör sig i reviret?" av Emma Eneström, Polistidningen och "Jag vill bara dö" av Åsa Erlandsson i Vårdfokus.

Sedan tidigare har Journalisten nominerats till "Fackliga Nyheters pris för bästa och mest innovativa sätt att använda nätets möjligheter för facklig journalistik" för Johannes Nessers granskning av DNs så kallade frysbox. Övriga nominerade är Dagens Arbete och Lärarnas Tidning.

- Jag har aldrig bivit nominerad till någonting, och nu blir det tre nomineringar på en gång. Det känns fantastiskt roligt, säger Johannes Nesser.

Vilka som vinner avslöjas på Fackförbundspressens dag den 21 april. 

Här finns samtliga nominerade till Fackförbundspressens pris.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies