Journalist släppt efter
ett år i fångenskap

4 mars, 2016

Den ukrainska journalisten Maria ‪Varfolomeyeva släpps efter över ett år i fångenskap. Hon har suttit fången hos det självutnämnda lokala styret Luhansk i östra Ukraina, Luhansk People’s Republic (LPR).

Maria ‪Varfolomeyeva har suttit inspärrad sedan januari 2015 anklagad för att ha spionerat för den nationalistiska rörelsen Ukrainian nationalist movement. Det rapporterar International Federation of Journalists (IFJ).

Maria ‪Varfolomeyeva greps av LPR-anhängare när hon tog bilder av ett bostadshus i Luhansk och hotades med 15 år i ”fängelse”. Men nu har hon alltså släppts.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies