Journalist på flykt mördad

11 juli, 2017

Fotografen Edwin Rivera Paz flydde från Honduras efter att hans kollega mördades i januari. I söndags sköts han ihjäl i Acayucan, Mexiko, där han sökt asyl.

Den honduranske fotografen Edwin Rivera Paz, 28 år, sköts i söndags ihjäl av personer som jagade honom på motorcykel i flera kvarter i Acayucan, i delstaten Veracruz i Mexiko. Det rapporterar bland andra Reuters.

I januari hade den unge fotografen flyttat till sin halvbror i Mexiko där han också sökte asyl, efter att en kollega, reportern Igor Padilla Chávez, skjutits ihjäl i Honduras.

Mordet på Igor Padilla Chávez i Honduras är olöst, men misstankar har riktats mot ett kriminellt gäng. Enligt uppgifter till flera medier fruktade Edwin Rivera Paz för sitt liv efter mordet på kollegan, och det var orsaken till att han lämnat landet. Båda journalisterna hade arbetat för TV-kanalen Hable Como Habla och var goda vänner.

Honduransk polis utreder om det finns en koppling mellan de två morden.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies