Gå direkt till textinnehållet

Journalist mördad inför sin familj

Den mexikanska journalisten Ricardo Monlui Cabrera sköts i söndags ihjäl i Yanga i delstaten Veracruz utanför en restaurang som han bevistat med sin familj. Det senaste sex åren har 19 journalister mördats eller försvunnit i Veracruz.

Ricardo Monlui Cabrera, 57, var redaktör för lokaltidningen El Político i Córdoba där han bodde. Han var också ordförande i den lokala journalistföreningen. Han hade arbetat som journalist i 30 år. Det uppger Committee to Protect Journalists.

I söndags förmiddag lämnade han en restaurang som han besökt tillsammans med sin fru och son, när han blev beskjuten av personer som färdades på en motorcykel. Han träffades av tre skott och avled omedelbart.

Monlui bevakade regionalpolitiken och den lokala sockerrörsindustrin, där han också var djupt involverad som talesperson för sockerrörsproducenterna. Industrin har länge plågats av våldsamheter mellan bland annat lantbrukare och facket.

Våldet i Veracruz i Mexiko är omfattande. Under bara 2016 mördades 1 300 personer i delstaten. Mellan 2010 och 2016 mördades 16 journalister och ytterligare tre är spårlöst försvunna.

Fler videos
Fler avsnitt