Journalist knivhuggen på redaktion i Moskva

23 oktober, 2017

Mannen tog sig in på den Kremlkritiska radiostationen Eko Moskva.

Programledaren Tania Felgengauer vid den Kremlkritiska radiostationen Eko Moskva blev på måndagen knivhuggen i nacken av en man som lyckats ta sig förbi säkerhetsvakterna med hjälp av pepparsprej. Efter attacken övermannades mannen av säkerhetsvakter och kunde gripas. Det skriver Aftonbladet.

Felgengauer har förts till sjukhus och hennes tillstånd är inte livshotande uppger Eko Moskva. Motivet till attacken är inte klarlagt. Statskontrollerade ryska nyhetsbyråer återger rykten om att Felgengauer ska ha känt mannen som attackerade henne och att det handlat om en personlig konflikt, men de ryktena har inte bekräftats, rapporterar bland andra Washington Post.

Taggar: Ryssland

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies