Gå direkt till textinnehållet

Jonas Karlsson lämnar SVTs Vinterstudion

SVT-profilen och skidkommentatorn Jonas Karlsson tvingas lämna Sveriges Televisions Vinterstudion när hans pappa Ulf Karlsson blir landslagschef i skidförbundet.

Till Aftonbladets Sportbladet säger Jonas Karlsson att han och hans pappa diskuterat situationen men att han "inte vill stå i vägen" för sin far.

"Jag känner ju själv att det inte blir hållbart. Han kommer att vara alldeles för inblandad i längdlandslaget för att jag inte ska anses jävig", säger Jonas Karlsson till Sportbladet. Samtidigt tycker han att det är "skittrist" eftersom han gillar att kommentera skidor.

Jonas Karlsson kommer att fortsätta med sina kommentatorsuppdrag under våren och säger att det finns "gott om tid att diskutera min roll framöver".

Sveriges Televisions sportchef Per Yng säger till SportExpressen.se att Jonas Karlsson själv såg det problematiska i situationen.

"Vi ska sätta oss i lugn och ro och se vad det här betyder, vi får se. Det är ju ändå inte aktuellt förrän till nästa säsong. Jonas ska bara kommentera en skidtävling till den här säsongen och det är innan dess att Ulf Karlsson har tillträtt."

 

Fler avsnitt
Fler videos