Jonas Gratzer Årets fotograf i Asien

22 juli, 2015

Den svenske fotografen Jonas Gratzer har utsetts till Årets fotograf av Utrikeskorrespondenternas klubb i Thailand. Han får priset för sina reportage från Asien.

Förutom att utnämnas till Årets fotograf vann Jonas Gratzer även i kategorin Spot News för sina bilder från protesterna i Thailand.

Juryn var imponerad av Jonas Gratzers arbete det gångna året, som inneburit resor runt om i Asien, ofta under svåra arbetsvillkor.

Han har bland gjort reportage om shariapolis i Aceh, Indonesien, om unga kvinnor i Indien som bekämpa könsdiskriminering och garvningsindustrins påverkan på miljön i Bangladesh.

Enligt juryn hade alla dessa reportage kvalificerat sig till ett pris, men att de tillsammans är ännu mer kraftfulla.

Fototävlingen instiftades 2007 av Utrikeskorrespondenternas klubb i Thailand och Lightrocket, en bildbyrå.

 

Se Jonas Gratzers bilder här.

Taggar: Jonas Gratzer

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av PeO Kjellström ons, 2015-07-22 22:43
Rätt bildlänk vore kul! P
Inlagt av Pär Jansson tors, 2015-07-23 09:12
Nu med rätt länk

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies