JO granskar Herman Sundqvists mejlrutiner

30 november, 2021

Efter SVTs avslöjande – nu granskas Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvists mejlanvändning av JO.

SVT avslöjade förra månaden att Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist uppmanat en lobbyist för skogsindustrin att mejla till hans privata adress för fortsatt kommunikation, och när SVT begärde ut mejlen meddelade Skogsstyrelsen att de hade raderats.

Bakgrunden är SVTs omdebatterade serie ”Slaget om skogen”, som kritiserats av skogsbranschen.Nu har Justitieombudsmannen (JO) Katarina Påhlsson beslutat att inleda en granskning av generaldirektörens mejlrutiner.

”JO har tidigare uttalat att användandet av en privat e-postadress i tjänsten innebär en ökad risk bl.a. för att allmänna handlingar inte blir diarieförda och att handlingsutlämnanden försvåras”, skriver JO i beslutet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies