JK vill åtala Nordfronts utgivare

12 november, 2013

Justitiekanslern, JK, ber om regeringens medgivande att väcka åtal mot webbplatsen Nordfronts ansvarige utgivare för ett antal fall av uppvigling respektive hets mot folkgrupp. (KORRIGERAD)

JK vill åtala 31 kommentarer - 28 för hets mot folkgrupp och tre för uppvigling. Framställan till regeringen gäller bara medgivande till åtal om uppvigling i tre fall.

JK beslutade i augusti att inleda förundersökning mot den nationalsocialistiska Svenska Motståndsrörelsens webbsida Nordfront. 17 förhandsmodererade läsarkommentarer misstänks utgöra hets mot folkgrupp. Kommentarerna finns inte kvar på webbsidan, men JK har kunnat ta del av innehållet i dessa med hjälp av tjänsten Google Cache.

Tidigare i år dömdes utgivaren av Örebro tingsrätt för hets mot folkgrupp i en artikel och i en läsarkommentar.

Taggar: Nordfront, JK

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies