JK utreder Nordfront efter bild på hängd

2 december, 2021

Justitiekanslern startar en förundersökning om hets mot folkgrupp mot nazistiska Nordfronts sajt.

Nazistiska NMRs publikation Nordfront har tidigare fällts för ett stort antal yttrandefrihetsbrott. Så sent som i september dömdes sajtens tidigare ansvariga utgivare för nio fall av hets mot folkgrupp till villkorlig dom och 100 dagsböter.

Nu har JK inlett en ny förundersökning rörande en av de redan prövade och fällda publiceringarna: en siluett av en hängd person tillsammans med ett nedsättande budskap om flyktingar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies