JK kritiserar kommundirektör som ville mörka mejl

10 oktober, 2017

I en artikel i Södermanlands Nyheter berättade en kommundirektör att han hade tänkt diarieföra ett mejl från en friskolerektor som ”arbetsmaterial”, om denne ville. Nu riktar JK kritik mot kommundirektören.

Det var i en artikel från november 2016 som kommundirektören i en intervju berättade att han tänkt diarieföra handlingen som "arbetsmaterial", om avsändaren ansett att den inte skulle diarieföras.

Efter en anmälan från en privatperson är JK kritisk och skriver i sitt beslut att ”det vore inte acceptabelt att diarieföra det aktuella mejlet som arbetsmaterial i syfte att undanhålla det från offentlighetens insyn”.

JK finner dock inget stöd för att bristerna skulle bero på ett systematiskt fel hos kommunkansliet. JK inleder inte heller någon förundersökning om misstänkt brott i fallet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies