FOTO: Tor Johnsson

JK avslår Pozars skadestånd

12 december, 2017

En man som kommenterade Irena Pozars krönika på sajten Nyheter 24 skrev "Upp med en kniv i fittan på sexistiska feminister”. JK avslår nu Pozars ansökan om 60 000 kronor i skadestånd för ofredande.

Journalisten har tidigare skrivit om Irena Pozars skadeståndsansökan. JK anser inte att hennes rättigheter enligt Europakonventionen kränkts, skriver de i beslutet.

Tingsrätten har tidigare dömt mannen för ofredande och utdömde även det yrkade skadeståndet. Mannen överklagade dock domen till Svea hovrätt som ogillade åtalet och sökandens skadeståndsanspråk. Högsta domstolen meddelade inte prövningstillstånd.

Bakgrunden är en krönika från 2014 som publicerades på Nyheter 24s sajt. Mannen skrev flera kommentarer till krönikan där en av dem var:

"Det är sexistiska feministidioter som [sökanden] som skulle behöva hålla käften. Hon gör ju bara bort sig. Upp med en kniv i fittan på sexistiska feminister".

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies