JK åtalar politiker
för efterforskning

29 oktober, 2015

Justitiekanslern åtalar Pontus Pålsson (M), tidigare andre vice ordförande i kommunstyrelsen i Åstorp, för brott mot yttrandefrihetsgrundlagen.

Pontus Pålsson misstänks för att i två fall ha försökt ta reda på om tjänstemän på Åstorps kommun blivit intervjuade av Sveriges Television. JK inledde en förundersökning 2014 och väcker nu alltså åtal mot Pontus Pålsson, för brott mot efterforskningsförbudet i yttrandefrihetsgrundlagen. 

SVT arbetade förra året med ett inslag som handlade om personkonflikter mellan Pontus Pålsson och anställda i kommunen. Pålsson har under en tid varit fråntagen nyckeln till kommunhuset på grund av konflikten. Det var i samband med SVTs arbete med inslaget som Pålsson ska ha gjort efterforskningarna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies