Jennifer Howgate

Jennifer Howgate: ”Jag tänkte att jag slår till och söker”

21 december, 2011

Samtal med Jennifer Howgate avslutade sina journaliststudier i våras och har jobbat på SVT Gävledala i Falun sedan augusti. I januari åker hon som korrespondent för SVT till England i fyra månader för att rapportera inför sommar-OS i London.

Hur fick du jobbet?
- Jag blev tipsad av en kollega om att SVT sökte en korrespondent inför OS i London. Jag tänkte att jag slår till och söker och så fick jag tjänsten, vilket känns fantastiskt kul. Jag gick ut journalistutbildningen i våras och har jobbat på SVT sedan augusti. Jag är videojournalist, är född i England och pratar flytande engelska, så detta jobbet passar verkligen mig.

Vad ska du göra som korrespondent i England?
- Det kommer att innebära mycket jobb på egen hand i fyra månader, då jag ska vara där från januari till april. Det blir en allmän nyhetsbevakning, men även mycket inför OS. Jag kommer framför allt att leverera inslag till Aktuellt, Rapport, Agenda och Korrespondenterna.

Är du intresserad av sport?
- Jo, det är jag väl. Men jag kommer inte att bevaka de sportsliga förberedelserna så mycket, utan främst evenemanget i sig, vad som händer och hur det påverkar allt runt omkring.

Hur kommer det att bli att bo i England?
- Det är bara positivt. Spännande och lärorikt.

Och att vara korrespondent?
- Det har varit ett drömjobb, så det är fantastiskt att jag fick det så här fort.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Samtal med

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies