FOTO: Tor Johnsson

”Jag vill jobba med lite andra grejer än vad vi har kunnat göra”

1 november, 2017

Samtal med Nils Resare slutar som redaktör på Blankspot och går vidare till frilansverksamhet.

Varför slutar du?
– Jag vill jobba med lite andra grejer än vad vi har kunnat göra, hålla på med längre grävprojekt, och med jobb där vi kan ta lite större risker än vad vi har kunnat på lilla Blankspot, säger Nils Resare.

Vad menar du med större risker?
– Vi har inte riktigt haft ekonomin i Blankspot för att göra de typer av långa grävjobb som jag har velat göra, så jag behöver söka mig till andra uppdragsgivare som kan finansiera sådant. Vi behöver ha en ganska hög produktionstakt för att dra trafik till Blankspot. Jag är väldigt stolt över det vi har lyckats med, men det funkar inte i längden för mig då jag vill jobba på ett annat sätt.

Hade du trott på en bättre ekonomi när du hoppade på projektet?
– Ekonomin har varit fantastiskt bra för en nystartad digital tidning, men vi har samtidigt inte nått de nivåerna där man skulle kunna gräva i något ett halvår för att sen misslyckas. Det funkar inte.

Vad ska du göra nu?
– Jag jobbar på ett projekt för SVT men kan inte säga mer än så just nu.

Hur tog kollegerna emot ditt beslut?
– Det var väl inte så kul såklart, jag har jobbat i två år där och vi har haft ett otroligt stöd av alla som backat oss ekonomiskt och moraliskt. Det tråkigaste är att lämna alla läsarna och de som backat upp oss. Nu hoppas jag verkligen att Blankspot kan fortsätta göra det vi hade tänkt göra utan mig.

Ditt bästa minne från de här två åren?
– Hela uppbackningen vi har haft från läsarna får jag nog säga. När man jobbar på stora tidningar eller på SVT så har man väldigt dålig kontakt med tittarna och läsarna, men här har det varit ett fantastiskt stöd från många männiksor som har hjälpt oss framåt.

Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies