"Jag önskar att svenska medier gör något världsunikt"

27 december, 2017

MEDIEÖNSKNINGAR 2018 Blankspots VD Brit Stakston skulle gärna se att svenska medier loggade ut ur Facebook i tre månader.

Vad händer medieåret 2018?
– En valrörelse så fylld av trollningar av medier. Jag är djupt bekymrad över att det så ofta slarvas trots att det finns kunskap om detta på de allra flesta redaktioner. Men något gör att den kunskapen försvinner i samma stund något lockande blinkar på nätet... Dessutom är det mer fokus på att få saker att snurra på nätet än att ta sig tid att förklara demokrati i en tid då det skulle behövas allra mest. Virala hits hittar alla på nätet ändå. Hoppas innerligt att medierna håller i hatten ordentligt när valvindarna blåser upp till storm.

Och om du får önska?
– Två önskningar i ett. Att svenska medier gör något världsunikt. Unisont loggar ur Facebook i tre månader. Tillräckligt länge för att se effekterna av detta och tillräckligt länge för att lägga nya strategier utifrån vad ett sådant försök skulle leda till. Samtidigt önskar jag att svenska Facebook ansluter sig till det pressetiska systemet.

 

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Bosse Arnholm ons, 2017-12-27 20:30
Bra rutet :-)
MEDIEÖNSKNINGAR 2018

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies