"Jag måste lära mig att
gå och prata samtidigt"

10 februari, 2012

Studio etts programledare Anders Holmberg lämnar Sveriges Radio för att bli programledare i SVTs nyhetssändningar. Att tacka ja var både självklart och svårt.  

Anders Holmberg börjar på nya Aktuellt under Jon Nilssons föräldraledighet i vår. Han ska därefter arbeta med andra programledaruppdrag på SVTs riksnyheter.

Var det självklart att tacka ja?

- Jag har varit på SR i 18 år, det här är mitt fadershus och jag har så mycket vänner och fantastiska kollegor här, så verkligen inte självklart. Å andra sidan har jag just varit här i 18 år. När jag nu får möjligheten till ett annat fantastiskt spännande uppdrag så var det självklart att tacka ja.

Har du arbetat på TV förr?
- Nej.

Vad väntar du dig rent jobbmässigt, vilka blir skillnaderna?
- Jag kommer att arbeta med ganska liknande program, så den största skillnaden är väl bilden. Jag måste lära mig att förhålla mig till kameror, att gå och prata samtidigt, det kan vara en nog så stor utmaning. Och misstag tenderar att bli större i TV.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies