FOTO: Tor Johnsson

”Jag kommer att sakna Melloturnén”

5 februari, 2021

Datumet Första deltävlingen i Melodi­festivalen 2021 sänds imorgon den 6 februari från An­n­exet, Stockholm – precis som övriga deltävlingar och finalen. TT Nyhetsbyråns videoreporter Marko Säävälä har bevakat Mello sedan 2004. I år är ingenting som vanligt.

– SVT är en så väloljad organisation och brukar ha alla detaljer om alla deltävlingar klara i väldigt god tid. I år visste vi oerhört lite. På ett sätt känns ovissheten spännande.

Årets tävling körs utan publik. Vad betyder det?

– Vi kan inte känna av stämningar, prata med fans och hitta publikfavoriter. Och det blir tråkigare runt omkring. Jag kommer sakna att få komma ut i landet, när man redan i taxibilen börjar snacka Melodifestivalen och det ligger en parfymstänkt förväntan över hela nejden.

Blir det mer svårjobbat?

– Det kan också bli mer lättjobbat, om vi blir en av få som får tillgång till artisterna. Det brukar vara unikt med Melodifestivalen att ha lika många ackrediterade bloggare som journalister. Nu kan det bli fördel oss.

Datumet

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies