Gå direkt till textinnehållet

”Jag hade hoppats på en annan lösning”

Journalisten Pelle Bouveng, som slutat på Dagens Samhälle efter en överenskommelse med arbetsgivaren, säger till Journalisten att han hade hoppats på en annan lösning.

Som Journalisten tidigare berättat stängdes reportern Thord Eriksson av från Dagens Samhälle två dagar efter att han öppet kritiserat chefredaktören och VDn Mats Edmans ledarskap. Efter en uppgörelse med arbetsgivaren slutade Thord Eriksson på tidningen.

Avstängningen av Thord Eriksson fick journalisterna Pelle Bouveng och Maria Ottosson att bestämma sig för att gå ut i Journalisten och kritisera tidningsledningen.

Nu finns ingen av de tre som öppet vågade beskriva turbulensen på Dagens Samhälle kvar på tidningen. I går kunde Journalisten berätta att även Pelle Bouveng och Maria Ottosson lämnar Dagens Samhälle efter en överenskommelse med arbetsgivaren.

Annons Annons

I ett internt mejl står att du ”har i samråd med Svenska Journalistförbundet begärt att få sluta på Dagens Samhälle”. Stämmer det?
– Nej, jag har inte begärt någonting. Men det finns ett avtal mellan mig och Dagens Samhälle om att vi ska gå olika vägar. Jag hade hoppats på en annan lösning men man får inte alltid som man vill, säger Pelle Bouveng till Journalisten.

Vad ska du göra nu?
– Jag vet inte. Allt har gått så fort och jag var inte beredd på det här. Men jag väljer att se det som om att alla världens möjligheter nu är tillgängliga.

Maria Ottosson vill inte kommentera att hon lämnar Dagens Samhälle.

Fler avsnitt
Fler videos