Italienska regeringen vill stoppa annonsering i misshagliga tidningar

20 september, 2018

Italienska regeringen hotar att stoppa statliga företag från att annonsera i tidningar som ”förgiftar den offentliga debatten”.

Den italienska regeringen hotar att stoppa indirekta statliga stöd till tidningar som ”dagligen förgiftar debatten”. Luigi De Maio som är vice premiärminister och partiledare för populistiska Femstjärnerörelsen uppgav i helgen att regeringen förbereder en skrivelse till statliga företag där man uppmanar dem att sluta köpa annonser i tidningar.

”Vårt land behöver fri information och rena publicister, med läsarna som enda intresse”, sade De Maio, enligt The Guardian.

Det italienska journalistförbundet Federazione Nazionale Stampa Italiana, Europeiska Journalistfederationen och Internationella Journalistfederationen fördömer hoten från regeringen och uttrycker oro över utvecklingen för pressen i Italien.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies