"IT-attacker största hotet mot Sverige"

4 oktober, 2012

Flera stora medieföretag har på senare tid drabbats av IT-attacker. Nu berättar FRAs generaldirektör att det största hotet mot Sverige inte längre är militärt utan just teknologiskt i form av IT-incidenter.

I det senaste numret av Datainspektionens tidning Integritet i fokus berättar FRAs generaldirektör generaldirektör Ingvar Åkesson att det största hotet mot Sverige numera är teknologiskt i form av IT-incidenter.

Det kan handla om att utländska aktörer kommer åt känslig och värdefull information från svenska företag och myndigheter, eller IT-attacker med syfte att sabotera verksamheter.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies