”Intressanta anmälningar sorteras bort av GRN”

3 december, 2021

DEBATT En rökande Ola Rapace utreds av Granskningsnämnden – men inte Carina Bergfeldts Federley-intervju. Näringslivets medieinstitut är kritiskt till nämndens prioriteringar.

I en debattartikel i Journalisten skriver Mats Olin och Blanche Sande från Näringslivets medieinstitut att Granskningsnämndens prioriteringar när det gäller vilka anmälningar som prövas är ”svårbegripliga” för en utomstående.

”En del av det som granskas saknar uppenbar relevans, samtidigt som en hel del intressanta anmälningar sorteras bort”, menar de.

Varför väljer nämnden till exempel att pröva varför skådespelaren Ola Rapace tilläts röka i tv, men inte huruvida Carina Bergfeldts intervju med Fredrick Federley var partisk? frågar Olin och Sande.

Att det inte är tydligt hur nämnden sorterar bland anmälningarna är ”anmärkningsvärt, med tanke på vilken betydelse Granskningsnämnden tillskrivs i mediedebatten”, menar debattörerna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies