Cumhuriyets redaktion i Istanbul. FOTO: Tor Johnsson

Internationella journalister till stöd för Cumhuriyet

23 maj, 2018

The Guardians tidigare chefredaktör Alan Rusbridger, den amerikanska radiojournalisten Amy Goodman och den azeriska grävaren Khadija Ismayilova skriver i dag att omvärlden måste stå upp för den turkiska dagstidningen.

62 journalister dömts sedan kuppförsöket i Turkiet för två år sedan, 192 har gripits och ytterligare 142 är efterlysta av regeringen, konstaterar debattörerna i en text i DN Kultur i dag.

De fördömer de fällande domarna mot 14 av Cumhuriyets journalister den 25 april och slår fast att anklagelserna mot dem är ”direkt relaterade till tidningens journalistiska verksamhet, och dess kritik mot Erdogans regering.”

Cumhuriyet och dess medarbetare har gång på gång visat att demokratins röst inte kommer att kunna tystas. Mot alla odds kommer tidningen att fortsätta sin orädda kamp för granskande journalistik och yttrandefrihet – och vi kommer fortsatt att stå vid deras sida, skriver de tre journalisterna, som precis som Cumhuriyet tilldelats ”det alternativa Nobelpriset” Right livelihood award.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies