Internationell satsning, tack vare statligt stöd

22 mars, 2015

Journalistenpodden Den internationella delen av Gräv har vuxit. Genom ett samarbete med Svenska institutet får föreningen stora intäkter samtidigt som man kan presentera grävare från många delar av världen.

 

Ett särskilt fokus under Gräv har varit Mellanöstern, där bland annat reportrar berättat om hur man gräver i IS och hur man överhuvudaget kan bedriva journalistik i länder där det är krig.

Journalistenpodden pratar i sin andra del med föreningen Grävande Journalisters ordförandeTterje Carlsson(bilden), samt Mohamed El Dahshan från Kairo och Afrah Nasser (bilden), som är från Jemen men nu bor i Sverige.

Afrah Nasser betonar att Jemen är ett land i förfall och där kan det räcka med att en journalist överhuvudtaget vill veta vad som har hänt, för att bli dödad. 

Fotnot: Svenska Instiutet är en statlig myndighet som bland annat har som uppdrag att skapa publicitet om Sverige och inititera kunskapsutbyte genom besöksprogram för utländska journalister. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalistenpodden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies