Instant Artikles öppnar
för alla medier

18 februari, 2016

Facebooks omdiskuterade nyhetstjänst Instant Articles öppnas nu för alla medier. Det uppger Facebooks produktchef Josh Roberts i en bloggpost.

Flera stora svenska tidningar är redan anslutna till Instant Articles, ibland andra Expressen och Aftonbladet. Nu öppnar tjänsten för alla som vill ansluta sig, oavsett geografiskt läge eller storlek på medium. Uppgifterna bekräftas av Facebooks produktchef Josh Roberts i en bloggpost, skriver Breakit.

Nyhetstjänsten bygger på att material laddas upp direkt på det sociala mediet. Syftet är bland annat, enligt Facebook, att det ska gå snabbare att ladda artiklarna för användaren.

Men flera publicister är kritiska till tjänsten. Kritiker menar att Instant Articles i förlängningen skulle leda till att den amerikanska jätten helt kan diktera villkoren för visa delar av mediemarknaden. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies