Instagram anklagas för förbjuden datainsamling

14 augusti, 2020

En grupptalan i amerikansk domstol anklagar Instagram för förbjuden insamling av data. Om techjätten fälls kan de tvingas betala ett bötesbelopp på upp till 500 miljarder dollar.

Det är Business Insider som rapporterar att Instagram anklagas för förbjuden insamling av så kallad biometrisk data, utan att ha informerat sina användare.

Det ska handla om en funktion för ansiktsigenkänning som identifierar personer och sen lagras i en databas hos företaget.

Enligt anklagelserna ska verktyget scanna individer i andra användares bilder, även om individerna inte själva använder Instagram och har godkänt företagets villkor.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies