Gå direkt till textinnehållet

Ingen information till klubben om nedskärningar på TV4

Journalistklubben på TV4 AB ser allvarligt på uppgifterna om att hundra personer ska bort från företaget. - Jag förstår att medlemmarna är oroliga, men vi har inte blivit informerade om några siffror, säger TV4-klubbens ordförande Lasse Boström.

I går hölls ett budget- planeringsmöte på TV4. Enligt Resumé pratades det då om nedskärningar på 100 personer i personalstyrkan. Någon sådan information har inte gått ut till journalistklubben.

Däremot  berättar man från klubben att det under en tid diskuterats rationalseringar och en minskning av personalen på sikt.

– Då har man pratat i perspektivet 2015. Då har det heller inte handlat om uppsägningar utan naturliga avgångar och outsoursing av enheter. Vi har i dag outsoursat utsändning/teknik, ekonomi- och lönehantering och nu pågår outsourcing av tablårredaktionen.

I samband med det planerade Nyhetsbolaget har klubben förstått att ledningen vill se över kompetens och bemanning. Totalt arbetar cirka 230 personer med nyheter och aktualiteter, som ska in i det nya bolaget.

– Vi förstår att medlemmarna är oroliga, men några siffror på personalminskningar har vi alltså inte fått, säger Lasse Boström.

Fler avsnitt
Fler videos