Ingen backhoppning i SVT på nyårsdagen

30 november, 2005

Ett av Sveriges Televisions äldsta program, backhoppningen på nyårsdagen från Garmisch-Partenkirchen, ställs in av ekonomiska skäl, skriver Svenska Dagbladet.

Ett av Sveriges Televisions äldsta program, backhoppningen på nyårsdagen från Garmisch-Partenkirchen, ställs in av ekonomiska skäl, skriver Svenska Dagbladet.

– Vi har tvingats prioritera bort nyårsbackhoppningen. Det är en dyr sändning, säger Bitte Lindgren på SVT-sporten till SvD.

Backhoppningen sändes första gången 1959 och var den första direktsändningen av skidsport i svensk TV.

– Klart att det känns trist. Men bra idrott i TV blir allt dyrare, säger Sven ”Plex” Petersson, som kommenterade sändningarna i 40 år.

pj@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Bengt Brorsson sön, 2017-01-01 17:49
Dyrt? Vad kostar det? Dags att vi konsumenter får en aning insikt i vad olika saker kostar att sända. Jag känner mig som om jag stod utanför en stängd mur. Har ingen aning om vad som finns innanför. Ibland gnälls det över att journalister inte är neutrala. I fallet med vad vi får veta om vad t.ex. program på TV kostar vet jag lika litet som jag vet om fjärran galaxer. Men kostnaderna för program i TV är inte på galaxers avstånd. Vad kostar t.ex. "på Spåret" per säsong? Varför finns det inga journalister som bryr sig om detta? Nu skall vi, nä beslutsfattarna , snart diskutera Public Service igen. Varför inte öppna upp litet? En och annan teflonhöjdare glider runt ibland, men det är på samma premisser som när nån proffsutbildad mediakonsult uttalar sig om Ericssons framtid. Finns det inte en enda journalist som vägar riskera att ta på sig rollen som visselblåsare?????

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies