Inga uppsägningar på TV4

30 augusti, 2021

FOTO: Tor Johnsson Ingen fastanställd journalist blev uppsagd i det stora sparpaketet på TV4. Däremot har en dryg handfull lämnat genom avgångserbjudanden.

I våras rapporterade Journalisten att ett tiotal redaktionella tjänster ingick i sparpaketet på TV4 – som totalt rörde 100 tjänster – och att tre journalister riskerade uppsägning.

Nu står det klart att inga fast anställda journalister sagts upp.

– Däremot har en handfull, mellan fem och tio personer, tagit en så kallad deal, ett avgångsvederlag, säger klubbordförande Victoria Banozic.

Ett antal tjänster har dragits ned på flera redaktioner, som sporten och Efter fem.

  – För de avdelningar som får färre pass är det kämpigt, det har varit upprörda känslor och oro. De behöver hitta nya sätt att jobba. Men vi har inte haft ett lämmeltåg av sparkade och ledsna människor som går ut från TV4, sammanfattar Victoria Banozic.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies