Gå direkt till textinnehållet

Inga svar om konsultrapport från Lärarförbundet

Lärarförbundet vill inte ge några svar på den oro som journalistklubben vid förbundet uttryckt efter en konsultrapport som berör tidningsredaktionen.

För en vecka sedan berättade Journalisten om oron hos journalisterna på Lärarförbundets tidningar, efter en ny rapport från kommunikationsbyrån Reformklubben. Byrån ser just nu över Lärarförbundets medlemskommunikation.

– Det vi reagerar mest på är att de menar att Lärarförbundet inte har råd att låta olika röster komma till tals i deras kanaler. Det ser vi väldigt allvarligt på, med tillägget att vi inte vet hur förbundsstyrelsen ställer sig till den här rapporten, sade klubbordföranden Niklas Arevik till Journalisten.

Journalisten har i en vecka sökt kanslichefen eller vice kanslichefen vid Lärarförbundet för att ställa frågor om hur processen framåt ser ut och hur rapporten tagits emot i organisationen. Vi har dock inte lyckats få några svar.

Annons Annons

Pressekreteraren Sofia Zouagui hänvisar till den intervju Journalisten gjorde den 18 oktober med biträdande kanslichef Lena Durfors. Durfors sade då bland annat:

”Vi gör en genomlysning av vår samlade kommunikation till medlemmarna, inklusive tidningarna. (…) Oavsett vilken del av verksamheten man genomlyser kommer det att skapa oro, men inga beslut är fattade. Vi kommer naturligtvis att samtala och förhandla med våra lokala klubbar om det skulle bli fråga om några förändringar”.

Fler avsnitt
Fler videos