Inga erbjudanden till bemanningsanställda

18 november, 2014

Aftonbladet erbjuder avgångsvederlag till dem som frivilligt slutar på tidningen. Men de som är anställda via bemanningsföretaget Schibsted Media har inte fått någon sådant erbjudande.

Som Journalisten tidigare skrivit ska Aftonbladet spara 40 miljoner kronor och vill minska antalet anställda med 30 till 40 tjänster. Tidningen har gått ut med ett erbjudande om avgångsvederlag på tre månader utöver uppsägningstiden.

Men detta gäller bara de som är anställda av Aftonbladet. De som jobbar för Schibsted Media har inte fått något erbjudande om avgångsvederlag.

Anna Flytström jobbar på magasinet Sofis Mode som nästa år ska produceras av en redaktion utanför Aftonbladet. Hon är anställd av Schibsted Media och kommer därför inte att omfattas av Aftonbladets erbjudande.

– Vi på Schibsted Media får vänta tills Aftonbladet är klar med sin omorganisation och se hur många som har tagit avgångsvederlag. Först då vet vi hur många tjänster Aftonbladet efterfrågar, säger Anna Flytström, journalistklubbens ordförande på Schibsted Media, som sitter i Journalistförbundets förbundsstyrelse.

Hon har arbetat på samman tjänst i snart sex år, men i och med att hon hoppat runt mellan olika bolag kan hon bara tillgodoräkna sig två års Las-tid.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Relaterade artiklar

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies