Gå direkt till textinnehållet

I spåren av TV-mannen Kvinnan på SVT kräver skadestånd

ETERMEDIER Den kvinna på Sveriges Television som anmält den så kallade TV-mannen för sextrakasserier kräver nu skadestånd av SVT.

ETERMEDIER Den kvinna på Sveriges Television som anmält den så kallade TV-mannen för sextrakasserier kräver nu skadestånd av SVT.

– Han är kvar i rutan och utåt sett kan det uppfattas som att det han gjort inte var så farligt, säger hon.

SVT avvisar skadeståndskravet.

Annons Annons

Samtidigt är JämO klar med sin utredning. JämO konstaterar att SVT har följt jämställdhetslagen.

Historien började med att kvinnan polisanmälde mannen för sextrakasserier. Polisutredningen lades ner med motivering att brott ej kunde styrkas.

SVT gjorde en egen utredning. Kvinnan tyckte att den innehöll så många förvrängningar av sanningen att hon anmälde SVTs ledning till JämO.

Men JämO riktar alltså ingen kritik mot SVT. JämO konstaterar att SVT gjort vad företaget ska enligt lagen, bland annat genomfört en internutredning när man fick veta om trakasserianklagelserna.

Men kvinnan är inte nöjd och kräver upprättelse av Sveriges Televisions ledning. Hon anser att chefer och män i maktposition skyddar varandra.

– Ett inte orimligt skadeståndsbelopp från ledningen skulle kännas som ett plåster på såren. Nu har jag gjort vad jag har kunnat.

Ställföreträdande personalchef Kickan Söderberg Falck tillbakavisar skadeståndskravet:

– Vi blev friade av JämO på alla punkter. Det är vi mycket glada för eftersom vi har jobbat hårt med jämställdhetsfrågor inom företaget. Samtidigt är vi väldigt besvikna över att den här historien dras upp igen.

Fler avsnitt
Fler videos