FOTO: Ali Lorestani

”Hur många artiklar kan man skriva i ett ämne utan att riskera att bli fälld?”

15 december, 2021

Journalistenpodden  

I Journalistenpodden #87 diskuterar Journalistens chefredaktör Helena Giertta och före detta Medieombudsmannen Ola Sigvardsson bland annat den glädjande annonsuppgången för medierna, den nya kulturministerns ”inskolningsproblem” och den hårda tonen i sociala medier mot Anna Hedenmo och Magda Gad efter diskussionen om vilka frågor som ställts i SVTs Min sanning. Och finns det en krock mellan vanlig journalistik och influencervärlden? ”För mig har influcencer inget med journalistik att göra”, säger Helena Giertta.

Ola Sigvardsson berättar också om en en märklig fällning av Kristanstadsbladet som väcker frågor om hur många artiklar medierna kan skriva i samma ämne utan att riskera att bli fällda i MEN. Helena Giertta menar att fällningen kan få absurda konsekvenser för andra utgivare som kan behöva ställs sig frågan: Hur många artiklar kan vi skriva i det här ämnet?

Fotnot: Journalistenpodden spelades in torsdagen den 9 december, innan det läckt ut vilka frågor som ställts under inspelningen av Min sanning.

Journalistenpodden finns också ute nu där poddar finns. 

Journalistenpodden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies