Hotade bränna ned
P3 Guldgalan - frias

14 mars, 2017

En man hotade i ett mejl till Sveriges Radio att fylla P3 Guld-galan 2016 med kulhål och bränna ned Scandinavium – om inte SR bytte arena. Nu frias han från olaga hot.

I ett mejl till P3 Guldgalan 2016 kräver den i dag 28-årige mannen att galan byter plats från Scandinavium i Göteborg. ”Annars kommer jag komma dit och fylla hela eventet med kulhål eftersom Frölunda Indians är rasistiska!”, skrev han, och hotar också att bränna ned hela arenan.

Mannen har tidigare DO-anmält hemmaklubben Frölunda Indians, vars logotyp och maskotar han anser stödjer rasism, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Av polisutredningen framgår att Sveriges Radios säkerhetsavdelning tog hotet på större allvar än andra, efter att ha insett att avsändaren ”brann för en sakfråga”.

Stockholms tingsrätt frikänner mannen från olaga hot och underkänner Sveriges Radios skadeståndsanspråk på 71 538 kronor för merkostnader i form av extra säkerhetsåtgärder.

Tingsrätten grundar sitt beslut på att hotet inte är riktat mot en enskild person eller en snäv krets av personer, vilket är en förutsättning för att kunna döma någon för olaga hot.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies