Hoppet lever om Dawit Isaaks frigivning

24 september, 2018

Möjligheterna för ett frisläppande av den svenska journalisten Dawit Isaak som suttit fängslad i Eritrea sedan 2001, har ökat i och med fredsavtalet mellan Etiopien och Eritrea i juli.

Det säger utrikesminister Margot Wallström till DN.

Margot Wallström träffar utrikesministrar från båda länderna separat i samband med att FNs säkerhetsråd träffas i veckan.

”Med ett fredsavtal faller hela anledningen att hålla kvar politiska fångar, och vi har varit mer hoppfulla på sistone”, säger Margot Wallström till DN.

Hon säger att hon tror att Dawit Isaak lever, men att det är mer osäkert hur han mår, han har varit sjuk i många år.

DN skriver att Sverige har framfört till den eritrianska utrikesministern att ett frisläppande kan öppna för att en svensk ambassad i Asmara öppnas. Man vill dock inte ange någon tidsangivelse för när man tror att Dawit Isaak kan friges.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies