Holmén: ”Det kommer
fler avslöjanden om SD”

14 november, 2012

Christian Holmén, som tillsammans med David Baas, står bakom Expressens avslöjande om Erik Almqvists rasistiska uttalanden, säger till Journalisten att det kommer fler avslöjanden om SD.

Christian Holmén och David Baas har arbetat under längre tid med artiklarna om Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Erik Almqvists rasistiska uttalanden.

– Redan 2010 fick vi uppgifter om att uppgifterna som Erik Almqvist lämnade om händelsen inte stämde. Jag kan inte säga hur länge vi har jobbat med de aktuella artiklarna, annat än att det handlar om en längre tid, säger Christian Holmén till Journalisten.

– Det jag kommer att ta med mig från det här är hur modiga personerna är som ställt upp och berättat. Framför allt Anna Östrand som finns med i filmen, hon stod upp för den utsatte personen vid händelsen, och ställer upp och berättar nu. Hon är modig i alla led. Man ser på filmen att det finns en aggressivitet som förstås kan ha en avhållande inverkan på vittnen och drabbade. Men hon låter sig inte skrämmas, säger Christian Holmén.

Hur kommer ni att följa upp historien?
– Jag kan förstås inte säga något i förväg om vad vi kommer att publicera, men det finns mer saker att berätta, säger Christian Holmén.

På onsdagen tog Erik Almqvist konsekvenserna av Expressens avslöjande och lämnade alla sina poster inom Sverigedemokraterna. Under presskonferensen pressades Almqvist på varför han ljugit, och varför han inte berättat sanningen om den redigerade film som han själv publicerat på Youtube 2010. Du kan läsa mer om det här.

Almqvist hävdade bland annat att han aldrig sett den oklippta filmen och att det var en tredje part som redigerade den.

– Det låter väldigt märkligt att han inte sett hela filmen samtidigt som han med millimeterprecision lyckades klippa bort de delar av filmen som nu lett till att han lämnar sina poster, säger Christian Holmén.

På presskonferensen säger Almqvist att han inte ville uttala sig om vem som redigerat filmen, av hänsyn till ”Expressens källa”.

– Vi kommenterar aldrig källor, men i det här fallet måste jag ärligt säga att jag inte förstår vad han pratar om, säger Christian Holmén.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Relaterade artiklar

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies