Högerextremist lämnade paketet till GT

24 januari, 2014

Det paket som hittades på GT på torsdagen var lämnat av högerextremisten Kamil Ryba, medlem i Swedish Defence League, som tidigare riktat hot mot GT.

GTs redaktion utrymdes på torsdagen efter att det misstänkta paketet hittats, vilket Journalisten berättade om i går. Polisteknikerna avfyrade skott mot paketet. Högerextremisten Kamil Ryba har tagit på sig ansvaret för att ha lämnat paketet. Det skriver GT.

Enligt Ryba innehöll paketet en koran och en kniv och han lämnade in det som en politisk aktion. Det var adresserat till GTs chefredaktör Frida Boisen och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

”Det är förstås oacceptabelt att en ledare för en antimuslimsk organisation återkommande försöker hindra vårt journalistiska arbete. Det är en kamp de aldrig kommer att lyckas med”, säger Frida Boisen till GT.

Ryba riktade i december hot mot Expressen/GT samt mot Thomas Mattsson.

Thomas Mattsson sade i en intervju med Journalisten i går att hans uppfattning är att polisen tar hoten på allvar.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av P A fre, 2014-01-24 09:35
Hur kan en inlämnad koran hindra ert arbete? Kan ni inte ens förklara er i artikeln?
Inlagt av Johannes Nesser fre, 2014-01-24 13:10
P A: Därför att man misstänkte att det kunde vara en bomb i paketet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies