Herslow stämd för upphovsrättsintrång

27 maj, 2013

Skånepartiets ledare Carl P Herslow stäms för upphovsrättsintrång av Erikshjälpen. Åklagaren yrkar att samtliga 1 000 exemplar av Herslows bok återkallas och att den stulna artikeln i varje bok destrueras.

Bakgrunden är att Herslows bok Om Islam innehåller en artikel om kvinnlig könsstympning som tidigare publicerats i Erikshjälpens tidning. I december polisanmälde Erikshjälpen Herslow för upphovsrättsintrång.

I april genomförde polisen en husrannsakan hos Herslow och beslagtog restupplagan av boken, 214 exemplar.

På måndagen lämnade åklagaren in en stämningsansökan mot Herslow vid Ystads tingsrätt, för brott mot upprättshovslagen.

I ansökan yrkar åklagaren att Herslow och Skånepartiet på egen bekostnad ska ombesörja att samtliga de 1 000 tryckta exemplaren av boken återkallas från marknaden och ”att artikeln som finns intagen i dessa exemplar förstörs jämlikt 7 kap 55 § upphovsrättslagen”.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies