”Helt fel att släppa Dawitsajten”

20 maj, 2020

Dawit Isaak Trots coronakris borde Sveriges Radio se till att hålla liv i sin sajt om Dawit Isaak, menar pensionerade SR-profilen Åke Pettersson. 

Journalisten rapporterade i måndags att SRs sajt om Dawit Isaak inte uppdaterats sedan början av mars. Enligt programdirektör Björn Löfdahl är coronapandemin en delförklaring.

– Vi har inte planerat lägga ned den här sidan, men vi har praktiska problem med att hantera och husera den, som vi arbetar med att lösa. Det nuvarande läget i Sverige och världen har fördröjt detta arbete, sade Björn Löfdahl till Journalisten.

Pensionerade SR-journalisten Åke Pettersson har uppdaterat sajten de senaste åren, mot en symbolisk ersättning. Han tycker att det är frustrerande att sajten ligger i träda sedan i vintras. SRs beslut att ha mer ljud och mindre text på sajten är inget hinder, menar Åke Pettersson.

– Jag kan lägga ut ljud också. De kunde ju låta mig hålla på tills de fattat beslut i alla fall, sedan är det möjligt att någon annan ska göra det i fortsättningen.

– Jag hade lagt ut en hel del sedan mars om jag kunnat, till exempel på Pressfrihetens dag. Ju fler år som går ju tystare blir det om Dawit, till slut riskerar vi att han glöms bort.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Mia Wendel ons, 2020-05-20 18:56
Instämmer helhjärtat i det Åke Pettersson framför. Hur är det försvarbart att han inte har fått fortsätta att uppdatera SRs sajt om Dawit Isaak? Om Åke Pettersson både vill och kan skapa kontinuitet ter det sig svårt att förstå kommentaren om ”praktiska problem”. Det är en skam och ett svek mot Dawit Isaak att inte göra allt för att kunna påminna om honom så ofta det överhuvudtaget är möjligt.
Dawit Isaak

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies