Gå direkt till textinnehållet

”Helt fel att släppa Dawitsajten”

Trots coronakris borde Sveriges Radio se till att hålla liv i sin sajt om Dawit Isaak, menar pensionerade SR-profilen Åke Pettersson. 

Journalisten rapporterade i måndags att SRs sajt om Dawit Isaak inte uppdaterats sedan början av mars. Enligt programdirektör Björn Löfdahl är coronapandemin en delförklaring.

– Vi har inte planerat lägga ned den här sidan, men vi har praktiska problem med att hantera och husera den, som vi arbetar med att lösa. Det nuvarande läget i Sverige och världen har fördröjt detta arbete, sade Björn Löfdahl till Journalisten.

Pensionerade SR-journalisten Åke Pettersson har uppdaterat sajten de senaste åren, mot en symbolisk ersättning. Han tycker att det är frustrerande att sajten ligger i träda sedan i vintras. SRs beslut att ha mer ljud och mindre text på sajten är inget hinder, menar Åke Pettersson.

Annons Annons

– Jag kan lägga ut ljud också. De kunde ju låta mig hålla på tills de fattat beslut i alla fall, sedan är det möjligt att någon annan ska göra det i fortsättningen.

– Jag hade lagt ut en hel del sedan mars om jag kunnat, till exempel på Pressfrihetens dag. Ju fler år som går ju tystare blir det om Dawit, till slut riskerar vi att han glöms bort.

Fler avsnitt
Fler videos