Helsingborgs Dagblads kritik: Kommunen försvårar granskning

9 juni, 2021

Journalisten TV I Skåne hittar Journalisten flera exempel på hur kommunernas nya informationsstrategier försvårar insyn, och i förlängningen hotar demokratin. Helsingborgs Dagblad kritiserar kommunen för att de vid flera tillfällen försökt föregå granskningar genom att fördröja svar på frågor, för att sen skicka egna pressmeddelanden där man blir först att berätta om samma missförhållanden.

I senaste numret av Journalisten kan du läsa allt om tidningens strider med kommunen för att få ut handlingar och svar på sina frågor när man har granskat deras affärer. Där kan du också läsa om strategin som ligger bakom kommunens agerande, ett slags platsmarknadsföring som har blivit allt vanligare hos kommunerna. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies