HD-Sydsvenskan ska anlita Marieberg Media

12 oktober, 2017

HD-Sydsvenskan ska börja använda Bonnier News bemanningsbolag Marieberg Media för sina visstidsanställningar.

Bakgrunden är att det visat sig alltför tungrott att själv hantera intaget av visstidsanställda, som företaget gjort sedan det egna bemanningsbolaget Kompetens i Skåne lade ner för ett och ett halvt år sedan, säger vice VD Anette Östergren:

– Nu är vi också en fullvärdig medlem i Bonnier News. Marieberg Media har funnits ett antal år och fungerar väl på våra systertidningar i Stockholm.

De fackliga förhandlingarna avslutades i oenighet på torsdagen. Journalistklubben motsätter sig att företaget börjar använda Marieberg Media.

– Vi tycker att bemanningsföretag har visat sig bara en dålig idé, och tror inte att det blir bättre med Marieberg Media. Personalfrågor är viktiga och ska skötas i huset. Det är riktigt sorgligt att man inte ser att personalfrågorna är viktigare än så här, säger Lotta Satz, ordförande för journalistklubben på Sydsvenskan.

Klubben förordar att en vikariepool med runt fem anställda inrättas i stället.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Truls Nilsson tors, 2017-10-12 19:17
Journalistklubben på Helsingborgs Dagblad har samma hållning som Sydis-klubben. Någon kanske är nyfiken på vad vi tycker och det är sällan vår förbundstidning vänder sig till oss för en kommentar.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies