HD prövar domen om
Christer Pettersson-bilden

10 februari, 2016

Högsta domstolen kommer säga sista ordet i upphovsrättstvisten mellan konstnären Markus Andersson och fotografen Jonas Lemberg om bilden på Christer Pettersson. Nu prövas Hovrättens dom som friat konstnären.

Det är tio år sedan Jonas Lemberg stämde Markus Andersson för upphovsrättstillstånd. Konstnären hade använd fotografens bild som förlaga till en oljemålning som ställdes ut på Moderna museet i Stockholm. Det skriver SVT Nyheter.

I den första dom som föll i tingsrätten fick Jonas Lemberg rätt. Men Markus Andersson överklagade domen och fick rätt i Hovrätten förra året. Nu ska alltså Hovrättens dom prövas i högsta instans – HD.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies