Hård kritik mot SRs och SVTs Natobevakning

30 augusti, 2023

DEBATT SVT och SR lade sig platt på rygg efter det framstressade riksdagsbeslutet om ett svenskt Nato-medlemskap, skriver frilansskribenten Henrik Nyquist i en debattartikel.

I ett debattinlägg i Journalisten menar kommunikatören och frilansskribenten Henrik Nyquist att public service svikit sitt demokratiska uppdrag i bevakningen av Nato-frågan.

”När svenska medborgare, i brist på den debatt som aldrig tilläts uppstå, var i behov av svar på frågor om och konsekvenser av ett eventuellt Nato-medlemskap – då började public service istället springa statens ärenden; ogenerat skildras sedan dess Nato-processen i SVT och SR som antingen ”framsteg” eller ”bakslag” för Sverige. Det gäller såväl i rubriker som i enskilda journalisters förhållningssätt vid intervjuer”, skriver han.

Läs debattartikeln här.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies