Gå direkt till textinnehållet

Hantverksjournalistiken rusar

Magasinappen Readlys årsanalys visar att konsumtionen av journalistik om heminredning, hantverk och pyssel ökade kraftigt i Sverige under 2021.

Hittills under 2021 har 210 000 digitala utgåvor lästs på plattformen Readly 120 miljoner gånger. I Sverige handlar det om 27 miljoner läsningar, och bland de kategorier som ökade mest dominerar fokus på hemmet, med bland annat Pyssel & Gör det själv, Hem & Renovering och Inredning & Arkitektur.

Pysselkategorin ökade med 46 procent och inredningskategorin med 30 procent jämfört med föregående år.

– Vi började snabbt värdera våra hem och allt som hör till dem på en helt ny nivå när pandemin slog till, och det här intresset har vuxit markant under det senaste året. Jämfört med andra länder visar sig svenskarna ha ett särskilt gott öga till just pyssel och slöjd. Hantverkstrenden, en motreaktion till massproduktion och överkonsumtion, är stark, säger Daniel Hamrin, nordisk innehållschef på Readly, i en kommentar.

De mest lästa kategorierna 2021 är livsstil, kändisar & nöje och heminredning & arkitektur.

Den mest sparade titeln i Readlys utbud under 2021 är magasinet Recept.se och det mest sparade receptet är en smördegspaj med räkor och färskost. Den mest lästa titeln är Hänt Extra.

Fler videos
Fler avsnitt