Han startar Synkbar för etermediefrilansar

3 september, 1998

Frilansen Lasse Eriksson har startat en mailinglista för SJF-anslutna frilansar verksamma inom radio och TV.

Frilansen Lasse Eriksson har startat en mailinglista för SJF-anslutna frilansar verksamma inom radio och TV.

Hur kom du på idén?

– Den har jag knyckt från frilanslistan Snackbar. När jag blev frilans i början av 1997 upptäckte jag snabbt att jag saknade arbetskamrater att diskutera med. Det behövs ett forum för oss etermediefrilansar för det dyker hela tiden upp problem som man behöver diskutera med andra.

Hur ska mailinglistan fungera?

– Den ska vara ett forum för diskussioner kring ämnen som är specifika för etermedier. De som är anslutna kan ta upp frågor om arvoden, avtal, försäkringar, arbetsförhållanden, etik med mera. Precis som Snackbar fungerar för hela frilansgruppen.

Hur finansierar du listan?

– Jag får 1 000 kronor i månaden från Journalistförbundet under en sex månader lång försöksperiod som sträcker sig fram till årsskiftet.

Hur många är anslutna till listan?

– Hittills är det ett 40-tal frilansar. Men det borde finnas många fler som vill vara med.

Hur går man med?

– Kravet är att man är SJF-ansluten. Den som är intresserad skickar en anmälan till min e-postadress: eriksson.lasse@swipnet.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies