Gå direkt till textinnehållet

Han föreslås bli ny ordförande för Publicistklubben

Robert Aschberg föreslås bli ny ordförande för Publicistklubben efter avgående Anna Hedenmo.

– Det är ett ärofyllt uppdrag. Förr var det mest konjaksdoftande äldre herrar som var aktiva, så är det inte längre, säger Robert Aschberg.

Att föryngra medlemskadern är det han främst kommer att ägna sig åt, om han blir vald.

– Det är den generationen som blir utsatt för hoten från de amerikanska jättarna till exempel, det är viktigt att de frågorna diskuteras, menar Robert Aschberg.

Annons Annons

Han har ännu inte satt sig in helt och hållet i vad arbetet kommer att innebära men ska träffa Anna Hedenmo och få en överlämning inom kort.

– Jag är väl inte direkt någon pressetisk fantom, och jag frågade om de ville ha bocken till trädgårdsmästare, och de ville det, säger han.

– Att skicka remisser och sådant kommer nog inte att vara min starka sida, det hoppas jag att andra kan hjälpa till med.

Anna Hedenmo kommenterar i ett mejl till Journalisten. Hon menar att hennes plan var att sitta i två år, och nu har den tiden gått.

– Det känns  tryggt och roligt att lämna över till en färgstark kraft som Robert Aschberg, skriver Anna Hedenmo.

På frågan vilken som varit den viktigaste mediefrågan under hennes period svarar hon "utan tvekan hanteringen av metoo. Medierna blev fega och vågade inte granska uppropen. Dessutom gjordes en rad övertramp som i vissa fall fått förfärliga konsekvenser. Att peka på dessa svagheter kändes som en viktig uppgift under min tid som PK-ordförande."

Andra nya namn som föreslås ingå i styrelsen är Anna Gullberg, SR, som kommunikationsansvarig, och Inger Arenander, SR som klubbmästare.

Hela valberedningens förslag kan du läsa här.

Fler videos
Fler avsnitt