Gå direkt till textinnehållet

”Hamnar långt från fotbollsstjärnorna”

När Therese Bosta landar i Sankt Petersburg den 11 juni för att bevaka Fotbolls-EM kommer inte mycket att vara sig likt. Det blir inga fysiska presskonferenser, eller ens någon mixad zon för skrivande journalister.

SVT Sports reporter Therese Bosta kommer att bevaka Sveriges motståndare i gruppspelet plus några av stormatcherna i mästerskapet. Pandemin gör att nästan allt blir annorlunda. Enda gången Therese Bosta får tillgång till stjärnorna är när SVT har en så kallad ”flashposition” under match, något rättighetsinnehavare kan få antingen på plan eller i spelargången.

Dessutom har UEFA bestämt sig för att sprida ut mästerskapet över flera olika länder, vilket gör att SVTs olika team kommer att resa runt extra mycket under den här mästerskapsmånaden.

– Min uppgift blir främst att liverapportera från matcherna och berätta om nyhetsläget. I nuläget ser det inte ut som att det går att göra så mycket reportage, säger Therese Bosta.

Annons Annons

Hur arbetar du för att avslöja nyheter under ett mästerskap ett sådant här år?
– Det blir så klart svårt, avslöjanden kan man nästan inte göra. Det handlar mer om att vara på tå och fånga upp det som dyker upp i nyhetsflödet. Man hamnar långt från stjärnorna och får förmodligen ägna sig åt att intervjua andra journalister eller folk på stan.

Fler avsnitt
Fler videos