Hallå där, Salam Karam …

16 maj, 2006

… frilansjournalist, som i en krönika i Upsala Nya Tidning den 9 maj klagar på svenska journalister, som granskar islam för lite.
Vad gör medierna för fel?

ingress: … frilansjournalist, som i en krönika i Upsala Nya Tidning den 9 maj klagar på svenska journalister, som granskar islam för lite.

Vad gör medierna för fel?

– De ser svenska muslimer som en grupp och inte som individer. Jag tror också att journalister är rädda. Men SVTs Uppdrag granskning har visat att det går att prata om islam (Magnus Wennerholm har i vår gjort två reportage, ”Så motarbetas integrationen i Sverige” reds anm).

Vad kan bli bättre?

– Medierna måste uppmuntra muslimska röster att våga debattera. Att kritisera muslimer betyder inte att man är rasist utan det är som att kritisera Göran Persson eller någon annan. Islam har också länge setts som en intern fråga för muslimer men det är en allmän samhällsfråga.

Har du blivit hotad?

– Jag vet att det finns folk som gärna skulle spöa upp mig men jag får ofta positiva reaktioner från många muslimer, som säger att det är bra och skönt att jag skriver.

ma@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies