Gunilla Herlitz avgår

22 februari, 2016

FOTO: Peter Jönsson Gunilla Herlitz lämnar sin post som chef för affärsområde Bonnier News. Hon avgår till sommaren. Arbetet med att hitta en efterträdare har inletts.

Som chef för Bonnier News har Gunilla Herlitz de senaste åren haft rollen som VD för Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen.

”Det finns inget roligare än att jobba med medier. Det tyckte jag 1984 när jag började som reporter och det tycker jag fortfarande. Att vi befinner oss mitt i en stor omställning har sporrat mig och det är min övertygelse att vår journalistik aldrig har varit viktigare än den är i dag", säger Gunilla Herlitz i ett pressmeddelande.

Hon säger att det är dags för henne att göra något annat. Men hon är förtegen om framtiden:

"Vad det blir vet jag ännu inte. Det kommer helt klart att bli en friare tillvaro som jag ser fram emot,” säger Gunilla Herlitz.

”Guilla Herlitz har gjort avgörande insatser för Bonnier. I ett mycket kritiskt skede ledde hon DN från stora förluster 2008 och 2009 till en lång rad år av stabila vinster och rekordhöga läsarintäkter. Våra dagstidningsföretags resultat för 2015 med fortsatt stigande vinst på en stenhård marknad är det senaste uttrycket för Gunillas mycket framgångsrika arbete i nära samarbete med starka redaktionella ledare på respektive tidning”, säger Bonnier ABs VDTomas Franzén i ett pressmeddelande.

Gunilla Herlitz fortsätter som affärsområdeschef fram till sommaren. Arbetet med att hitta en efterträdare har inletts.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Klara mån, 2016-02-22 13:27
Äntligen. Hon har sabbat många medarbetares arbetsliv. Tänker främst på DN, där medarbetare mobbats bort.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies