Guldkrattan till Karin Henriksson

22 november, 2012

Svenska Dagbladets USA-korrespondent Karin Henriksson tilldelas Resumés journalistpris Guldkrattan.

Motiveringen lyder: ”När andra medier använder positionen som korrespondent i USA för att belöna medarbetare har Svenska Dagbladet använt den för att belöna läsarna. Rutinerade Karin Henriksson får oss att se nya sidor av tidningen och nya sidor av USA. Hon gör det med engagemang och bravur. Presidentval, provköra en bil eller nedslag i en liten landsortshåla spelar ingen roll, Karin Henriksson gör jobben ni vill läsa.”

Karin Henriksson fanns inte på plats när priset delades ut av Claes de Faire på Resumés redaktion. Hon är just nu i Karibien och seglar med sin man. Priset mottogs i stället av SvDs utrikeschef Niklas Kierkegaard, som berättade att Karin Henriksson har jobbat hårt under det amerikanska valet och är utpumpad.

"Hon har ett otroligt engagemang i det hon håller på med. Hon har jobbat där i 20 år nu och visar en aldrig sinande arbetskapacitet. Hon har orkat ta till sig nya saker, det tycker jag är väldigt starkt gjort när man bevakat ett visst område så länge", sa Niklas Kierkegaard vid prisutdelningen.

Fotnot: Guldkrattan delas ut till den fältreporter som under året bäst har lyckats slå an den allmänmänskliga tonen i den svenska folksjälen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies